AGIBERIA Croissant z nadzieniem ananasowo-waniliowym 30x60g
AGIBERIA Croissant z nadzieniem ananasowo-waniliowym, puszysty rogalik wypełniony pysznym waniliowo-ananasowym nadzieniem po same brzegi. Koniec z kęsami bez nadzienia! Delikatne ciastko (75%) z nadzieniem o smaku waniliowo-ananasowym (25%). Opakowanie zbiorcze to karton. W kartonie znajduje się (30 szt.)
AGIBERIA Croissant z nadzieniem ananasowo-waniliowym, któż nie kocha croissantów, ikony francuskiej kuchni, które uświetniają każde śniadanie? Ciesz się prawdziwie odpowiednio wypełnionym i puszystym croissant rano z kawą lub po południu na przekąskę. Smaczna przekąska na każdy moment dnia. Na śniadanie, podwieczorek, do kawy, herbaty czy po prostu gdy chcesz coś słodkiego.
AGIBERIA Croissant z nadzieniem ananasowo-waniliowym, trudno wyobrazić sobie śniadanie w stylu francuskim bez delikatnego, maślanego croissanta. Większość osób momentalnie łączy go z Francją, a tymczasem to nie stamtąd pochodzi. Skąd pochodzi croissant? Z jego powstaniem związana jest legenda sięgająca XVII wieku. Według niej pewien piekarz miał uchronić swoje miasto przed atakiem Turków. Jako nagrodę za swój wyczyn, poprosił, by tylko jemu było wolno piec rogale w kształcie półksiężyca symbolizujące ten sukces.
AGIBERIA Croissant z nadzieniem ananasowo-waniliowym:
- Najwyższej jakości: przepysznie miękkie, warstwowe ciasto z z nadzieniem o smaku waniliowo-ananasowym
- Na każdą okazję: croissant na śniadanie, jako przekąska lub deser
- Idealny w podróży: dzięki praktycznemu opakowaniu croissanta można zabrać ze sobą wszędzie
- Długi okres przydatności: idealna przekąska w spiżarni zawsze gotowa na nagłe wypadki
- Opakowanie zbiorcze waga: 1800g
Skład
Mąka pszenna, nadzienie o smaku waniliowym 25% [nadzienie o smaku waniliowym [tłuszcze roślinne: palmowy, shea; cukier, woda, syrop glukozowy, mleko w proszku [serwatka w proszku (z mleka), odtłuszczone mleko w proszku], emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, glicerol, wodorotlenek sodu; alkohol etylowy, emulgator: lecytyna słonecznikowa; sól, substancja konserwująca: sorbinian potasu; naturalny aromat waniliowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy], nadzienie ananasowe [woda, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, koncentrat soku ananasowego (11,5% odpowiada 69% ananasa), modyfikowana skrobia kukurydziana, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; aromat, substancja konserwująca: sorbinian potasu; ekstrakt z kurkumy], margaryna (olej rzepakowy, tłuszcz palmowy, woda, sól, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; kwas: kwas cytrynowy; aromat, barwnik: karoteny), cukier, syrop glukozowy, drożdże, substancje utrzymujące wilgoć: sorbitol, glicerol; mleko w proszku [serwatka w proszku (z mleka), mleko odtłuszczone w proszku], sól, żółtko jaja w proszku, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, stearoilo-2-laktylan sodu; gluten pszenny, emulgator: sól sodowa karboksymetylocelulozy; polepszacz mąki: kwas askorbinowy; substancja konserwująca: propionian wapnia; aromat.
Dawkowanie
N/A
Wartość odżywcza – 100 ml produktu
Wartość energetyczna | 1 758 kJ/420,1 kcal |
---|
Tłuszcz | 23 g |
---|
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 13 g |
Węglowodany | 46 g |
---|
w tym cukry | 11 g |
Białko | 6,1 g |
---|
Sól | 0,58 g |
---|
Pozostałe | g |
---|
Zawartość alergenów
Alergen 1 – Zawiera | Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies) |
---|
Alergen 3 – Zawiera | jajka |
---|
Alergen 5 – Śladowe ilości | orzeszki ziemne |
---|
Alergen 6 – Śladowe ilości | soja |
---|
Alergen 7 – Zawiera | mleko |
---|
Alergen 8 – Śladowe ilości | orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, makadamia)
|
---|
Alergen 9 – Śladowe ilości | Seler |
---|
Alergen 10 – Śladowe ilości | Gorczyca |
---|
Alergen 11 – Śladowe ilości | sezam |
---|