Agiberia Icy Fruity Syrop o smaku Mango 5L
Granita tradycyjny sycylijski mrożony deser na bazie kawy lub soków owocowych. Charakterystyczną cechą, odróżniającą go od sorbetu, jest ziarnista struktura lodu, której to zresztą zawdzięcza swoją nazwę – granire to po włosku „formować ziarna”. Tradycja przyrządzania granity zawędrowała do południowych Włoch razem z Arabami. Oryginalna sycylijska granita sporządzana jest z wody, soku z cytryny i cukru. Jedzona jest ze słodką bułeczką – briosi.
Agiberia Icy Fruity o smaku mango mieszanka do przygotowywania granity o doskonałym smaku, aromacie i stabilności koloru przez cały okres przygotowywania i dozowania. Granita jest deserem, który zyskuje coraz szersze grono zwolenników. Jest ona uznawana za największą konkurencję dla tradycyjnych lodów i sorbetów. Mieszanka nie musi być dodatkowo mieszana z cukrem. Karton sprzedawany jest w opakowaniu po 3 sztuky (1 opakowanie = 5000 g).
Skład
Cukier, woda, sok z mango z koncentratu 3%, kwasy: kwas cytrynowy, aromat.
Dawkowanie
Rozcieńczyć zimną wodą pitną w stosunku 1:6.
Wartość odżywcza – 100 ml koncentratu
Wartość energetyczna | 1 490 kJ/356 kcal |
---|
Tłuszcz | g |
---|
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | g |
Węglowodany | 86 g |
---|
w tym cukry | 86 g |
Białko | g |
---|
Sól | g |
---|
Pozostałe | g |
---|