TA WERSJA STRONY INTERNETOWEJ JEST TESTOWANA, ZAKUP NIE JEST MOŻLIWY
Wpisz wyszukiwane słowo
 /Rejestracja.

Ryž parboiled 5000g

Ryż Parboiled, w opakowaniu gastro. Ryżu nie może zabraknąć w żadnej kuchni, jest głównym składnikiem lub dodatkiem do wielu potraw.
Opakowanie: 5000 g.
Cena może być wyświetlana tylko zalogowanym klientom. Zaloguj się lub skontaktuj się z naszym działem obsługi klienta.
Produkt aktualnie jest niedostępny i nie można go kupić

Ryž parboiled 5000g

Kod:
28025
Jednostka:
szt.
Smak:
Ryž parboiled
Gramatura:
5 kg (szt.)

Ryž parboiled zwany również ryżem parabolicznym to brązowy lub biały ryż, który został poddany specjalnej obróbce termicznej. Aby uzyskać pożądaną formę, musiał być wystawiony na działanie pary wodnej pod wysokim ciśnieniem. Stąd też pochodzi jego nazwa. To właśnie dzięki tej metodzie ryż ten pozostaje sypki i nie skleja się. Pakowane w wygodne opakowanie gastronomiczne.

Ryž parboiled ma on znacznie niższy indeks glikemiczny niż zwykły biały ryż, w związku z tym może być spożywany przez osoby z zaburzeniami glikemii. Jest on również bezpieczny dla osób z alergiami pokarmowymi, a także z chorobami jelit. Ze względu na wysoką zawartość witamin z grupy B oraz składników mineralnych, ryż parboiled korzystnie oddziałuje na nasze zdrowie. Wspiera prawidłową pracę układu nerwowego i mięśniowego. Wpływa korzystnie na mikrobiom jelitowy. Reguluje ciśnienie krwi.
Skład
Ryż parboiled długoziarnisty.
Dawkowanie
--
Wartość odżywcza – 100 g produktu
Wartość energetyczna1 528 kJ/365,1 kcal
Tłuszcz0,7 g
    w tym nasycone kwasy tłuszczowe0,2 g
Węglowodany80 g
    w tym cukry0,1 g
Białko7,1 g
Sól g
Pozostałe  g
Zawartość alergenów
Alergen 1 – Śladowe ilościZboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies)
Alergen 3 – Śladowe ilościjajka
Alergen 7 – Śladowe ilościmleko
Alergen 8 – Śladowe ilościorzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, makadamia)
Typ produktu
Ryż parboiled długoziarnisty.
Sporządzanie
Przepłukać ryż wodą i umieścić w osolonej wrzącej wodzie (2,5 części wody na 1 część ryżu). Gotować na małym ogniu do miękkości (około 15 minut).
Przechowywanie
Czyste, wentylowane pomieszczenia, z dala od substancji aromatycznych, na podłogach, co najmniej 5 cm od ściany, suche, temperatura 0 - 25°C, wilgotność względna do 75%.
Pozostałe informacje
Smak
Ryž parboiled
Trwałość (miesięcy)
24
Informacje logistyczne
Cena/jednostkaIlość sztukWaga
szt.15 kg

Klienci kupują również